Utakmica zagrijavanja-Huang Yi asistira i šutira Jin Yingquana kako bi probio gol, Južna Koreja pobijedila Egipat 4-1

Utakmica zagrijavanja-Huang Yi asistira i šutira Jin Yingquana kako bi probio gol, Južna Koreja pobijedila Egipat 4-1

Južna Koreja igra protiv Egipta na Svjetskom prvenstvu u Seulu. U prvom poluvremenu Huang Yi, koji je nosio Južna Korea dres, zabio je glavom, Jin Yingquan je zabio, a Mustafa Mohamed je povukao jedan. Nakon poluvremena Južna Koreja privremeno 2-1 Egipat. U drugom poluvremenu pobjedu je zapečatio Cao Guicheng, a šlag na tortu dodao je Quan Changxun. Na kraju utakmice, Južna Koreja 4-1 Egipat.

Egipat je viceprvak Afričkog kupa, ali Salah je odsutan, a nekoliko glavnih igrača nije na tablici. Njihova početna postava vrijedi samo 18 milijuna eura. Južnokorejski Sun Xingmin koji nosi dresovi za nogomet već je 80 milijuna eura. Dakle, prije utakmice Južna Koreja je već bila obećavajuća strana, i nije bilo iznenađenje pobijediti, ali bilo je malo iznenađenje za pobjedu od 4-1. Tri od četiri gola Južne Koreje postignuta su glavom.

U ovoj utakmici 4-1, Južna Koreja je nastavila pripremni meč za 3 utakmice bez poraza, od kojih su dvije bile 2-0 Čile i 4-1 Egipat, a posljednja utakmica protiv Paragvaja zaostala je 0-2. 2 gola za završetak izjednačenja 2-2. Japan je 2. lipnja navečer pobijedio Paragvaj sa 4-1, dok je Južna Koreja bila ponižena od Brazila 5-1. Tada su smatrali da je Japan za ocjenu viši od Južne Koreje. No, ove je noći Južna Koreja pobijedila Egipat sa 4-1, dok je Japan s 3-0 pomeo Tunis, a javno mnijenje se u trenu preokrenulo.